Bringabolt: +36704028956          Kávézó: +36301235636
Hírek

Thompson kerékpárok - egyenesen Belgiumból

Bringiton
2021.12.19 16:07
Thompson kerékpárok - egyenesen Belgiumból

Belgium a kerékpározás történetében és kultúrájában betöltött jelentősége miatt egyike a legfontosabb kerékpározó országoknak a világon. A Thompson kerékpármárka pedig a belga bringamárkák között az egyik legismertebb. A Thompson kerékpárok már Magyarországon is elérhetőek azok számára, akik a kiváló minőséget keresik elérhető áron. Ismerkedjünk meg a márka történetével egy kicsit jobban.  

 

Kerékpározás Belgiumban

 

Belgium egyike a világ legfontosabb kerékpározó országainak, amelynek történelme messzire nyúlik vissza. A kerékpározás kultúrája mélyen gyökerezik az országban, és hozzájárul az ország hírnevéhez a kerékpársportban. A kerékpározás népszerűsége Belgiumban az 1800-as évekre nyúlik vissza, amikor a kerékpár megjelent a belga utcákon.

Belgiumban mintegy 17 millió kerékpár található, és az ország lakosságához képest ez kiemelkedő szám.

A belga táj adottságai kiváló lehetőséget biztosítanak a kerékpározásra, mivel domborzata változatos és sok kis falut és várost összekötő úthálózattal rendelkezik. Belgiumban mintegy 38 000 kilométernyi kerékpárút áll a bringások rendelkezésére.

Belgium híres a klasszikus kerékpáros versenyekről, mint például a Liège-Bastogne-Liège, a Gent-Wevelgem és a Ronde van Vlaanderen (Flandria körverseny). Ezek a versenyek hagyományokkal és nehéz körülményekkel rendelkeznek, és vonzzák a világ legjobb kerékpárosait. A Ronde van Vlaanderen például évente több mint 600 000 nézőt vonz.

A belga kerékpárosok szintén kiváló eredményeket értek el az olimpiai játékokon és a világbajnokságokon. Az ország büszke arra, hogy számos világbajnokot és olimpiai aranyérmestert nevelhetett ki a kerékpározás terén. Egyik legnagyobb sikert pedig Eddy Merckx érte el, aki összesen 525 győzelmet aratott pályafutása során, beleértve 5 Tour de France-győzelmet.

Belgiumban a kerékpározás része a mindennapi életnek is. Az emberek sokszor kerékpárral járnak munkába vagy iskolába, és a kerékpározás fontos közlekedési mód a városokban és a vidéki területeken egyaránt.

 

Thompson: egy klasszikus belga kerékpármárka

 

A Thompson egy belga családi vállalkozás, amelyet Hector De Smet alapított 1921-ben Geraardsbergen városában, a "Muur van Geraardsbergen" otthonában, amely természetesen a Tour of Flanders-ről (Ronde Van Vlaanderen) - a híres flandria kerékpárversenyről ismert.

Az alapítást követően a Thompson azonnal megkezdte a teljes házon belüli gyártást, a tervezéstől a vázak hegesztésén át, a festésig és az összeszerelésig. A Thompson filozófiája nagyon gyorsan ismerté vált a belga kerékpárosok körében, nevezetesen: "Magas minőséget tisztességes áron". Nem véletlen, hogy az ismerősen csengő márkanév mára nemzetközileg is elismert márkává vált, hiszen az iparágban eltöltött több mint 100 év(!) és 4 generáció után ez az ideológia nyilvánvalóan változatlan maradt. Ma a Thompson teljes kerékpár-kínálattal rendelkezik, amely az e-bike, verseny-, mtb-, cross-, sport- és városi kerékpárok gyártásával egészül ki.

Többek között olyan ismert kerékpárosok, mint "Ijzeren" Briek Schotte és Roger De Cock is nagy győzelmeket arattak akkoriban Thompson kerékpárral. Briek Schotte 1942-ben egy Thompson kerékpárral nyerte meg első Ronde Van Vlaanderen győzelmét. Roger De Cock 1952-ben a Flandria körversenyt és 1954-ben a Belgiumi körversenyt is Thompson kerékpáron nyerte meg. A bajnok egy későbbi interjúban azt mondta: "Az a Thompson, amin '54-ben ültem, volt pályafutásom legjobb kerékpárja".

 

Minőségi kerékpárok Belgiumból

 

A mai napig minden Thompson kerékpár Európában készül, és a kerékpárok többsége még mai is a cég belgiumi gyárából - Lessinesből kerül a boltokba. Az összeszerelés minősége kiemelten fontos a márka számára, így minden kerékpár többszörös, rigorózus ellenőrzésen esik át mielőtt dobozba kerülne.

A több, mint 300 kereskedőből álló értékesítési hálózatnak köszönhetően a Thompson márka mára már nem csak egy jól ismert hazai márka a belga kerékpárosok körében, hanem komoly nemzetközi ismertségre tett szert az utóbbi évtizedek során. Az Egyesült Államokban és Európa számos országbán elérhetőek kerékpárjaik - így ma már Magyaroszágon is. 

A Thompson elektromos kerékpárok minden tekintetben a prémium kategóriát képviselik, és kizárólag a Bosch hajtásrendszerével felszerelve készülnek. Tervezésük során nagy hangsúlyt fektet a márka a letisztultságra és a funkcionalításra. A vázak többsége úgynevezett "smooth-welding" technológiával készül, melynek köszönhetően a heggesztési varratok szinte teljesen észrevehetetlenek, és így a karbonvázakhoz hasonló gyönyörű megjelenést kap minden kerékpárváz. 

Mivel a Thompsoin kerékpárok továbbra is kisebb - pár ezer darabos - szériákban készülnek, azt a speciális odafigyelést és igényességet tudják garantálni minden egyes elkészült kerékpáron, amire a legnagyobb nemzetközi gyártóknak már nincs kapacitása a tömeggyártott kerékpároknál.